130 anys d'experiència ens avalen

1ª Generació

Cal Paleta som una empresa constructora familiar dedicada a la construcció i rehabilitació d’edificis des de l’any 1890. Ja som cinc generacions oferint els nostres serveis. Ens trobem situats a la localitat de l’Espluga de Francolí, tot i que treballem a tota la província de Tarragona i Lleida. Una de les nostres especialitats és la rehabilitació d’edificis antics i de pedra.

Tot va començar a Vallclara de la mà de Pere Viñals Masó, qui va començar a treballar a la comarca.

Pere Viñals Masó va néixer l'any 1865. Quan tenia 19 anys va anar a Amèrica, va estar uns quatre anys i va tornar a casa, a Vilanova i la Geltrú. Al cap d’un temps es va quedar vidu i se’n va anar a treballar a l’Espluga de Francolí. Després va anar a Vimbodí i, per la seva afició a la caça, va fer un canvi d’ubicació amb el paleta de Vallclara, on es va quedar ja establert.

Al cap d'un temps va tornar a viatjar a Amèrica amb el seu fill, Pere Viñals Alentorn, per ensenyar-li les xemeneies de totxo que ell mateix havia construït en algunes fàbriques, era un especialista.

Van estar un any i mig treballant al Túnel dels Andes, a Xile. Després, en contra de la voluntat de l'enginyer que dirigia l’obra del túnel, que volia que el fill es quedés a treballar, van decidir tornar a casa a Vallclara. Aquí, pare i fill, van construir dos cases pels germans Espasa. Més tard una d’aquestes cases passar a ser dels editors Salvat (actual Editorial Salvat).

2ª Generació

Pere Viñals Alentorn va continuar treballant tant per a particulars com per a la Diputació de Tarragona. Va construir la primera instal·lació municipal d’aigua i desguàs del poble de Vallclara. L’any 1936 va reconstruir la cúpula i les cornises del campanar de l’església del municipi, les quals es van trencar a conseqüència de la caiguda d’un llamp.

3ª Generació

L’activitat professional d’aquesta família anava creixent, inclús es van desplaçar a Barcelona a treballar per la família Salvat, per qui ja treballaven des de feia molt temps.

4ª Generació

Josep Viñals Balsells, besnét del fundador de Cal Paleta, ha continuat treballant en les tres finques de la companyia EnglishSummer (antigues propietats de l’editorial Salvat), les quals es destinen a casa de colònies i escola d’anglès. També ha fet altres treballs de rehabilitació, construcció d’obra: edificis unifamiliars, edificis plurifamiliars i naus industrials.

5ª Generació

En l’actualitat, la cinquena generació és la que es troba al capdavant del negoci familiar amb l’objectiu de continuar al sector i oferint servei de qualitat. Tot i que per tradició l’activitat de Cal Paleta s’ha basat en la construcció d’edificis, amb el temps també ha realitzat obra civil, pavimentació de carrers i places.

En l’actualitat, Cal Paleta compta amb 130 anys d’experiència que avalen la feina ben feta.

PROFESSIONALS AL SEU SERVEI

© 2023 CAL PALETA ESPLUGA S.L. Tots els drets reservats
Produït per BeeDIGITAL